Fem praktiska appar i den tekniska djungeln

Nya appar dyker upp hela tiden och ibland känns det överväldigande att ladda ner, prova och utvärdera. Vi tipsar om fem praktiska appar som underlättar ditt företagande.

Sticky Notes
Som post-it lappar fast digitalt! Mixa upplägget med olika färger på lapparna och flytta runt i valfri ordning. Tänk att ha alla post-it lappar på samma ställe och dessutom vart som helst i världen. Skapa mappar för olika idéer eller uppgifter, busenkelt!

Jag använder den på surfplattan och här kan du läsa mer om den HÄR.

Google Keep
Anteckningar och listor som görs i farten! Skriv ner idén som dök upp under mötet eller en kort att göra-lista inför arbetsdagen. Alla poster kan flyttas runt för att ändra prioritering och färgkodas. Enkel att hantera och överskådlig.

Jag använder den på alla mina enheter och här kan du läsa mer om den HÄR.

Pinterest
Det bästa stället för inspiration och idégenerering! Baserat på tidigare sökningar och sparade pins så får du förslag som kan vara av intresse. Att söka på andra branscher kan också ge nya perspektiv. Jag, som är grafisk formgivare, kan söka på tex arkitektur, textilier, keramik, mode och natur för att hitta andra vinklar, material och produkter. Kolla helt enkelt hur andra gjort det och omvandla det till något eget. En lösning i en annan bransch kan appliceras på din egna idé.

Jag använder den på alla mina enheter och här kan du läsa mer om den HÄR.

Asano
Enkelt och överskådligt planeringsverktyg! Sätt datum på uppgifter och det blir automatiskt en lista så du ser vad som ska göras varje dag. Jag tycker den är superbra och då har jag inte ens utforskat alla funktioner än!

Jag använder den på alla mina enheter och här kan du läsa mer om den HÄR.

Mindly
Skapa en karta över din idé eller företag! En mindmap över produkter, företaget, idéer eller det som behövs för ditt entreprenörskap. I strukturen kan du enkelt klicka på de olika indelningarna och gå djupare in på detaljerna. Från marknadsföring > kanaler > innehåll till tävling. Eller nya produkter > prototyp > lansering > utvärdering. Det är bara att börja bygga strukturen och få en överskådlig bild av företaget. Perfekt i kombination med affärsplanen!

Jag använder den på surfplattan och här kan du läsa mer om den HÄR.

Av: Therese Ebberstein

Therese frilansar som grafisk formgivare och illustratör under namnet Ebberilla. Hennes verk har stor variation och olika stilar. Det är allt från logotyper, bokomslag, till både lekfulla och realistiska illustrationer. Besök www.ebberilla.se för mer information.