Bygg ditt eget arkiv med idéer

När inspirationen sinar eller när saker inte blir som planerat och förutsättningarna förändras, då kommer arkivet med idéer till nytta. Fylld med inspiration, anteckningar och den där idén som är nästintill omöjlig att genomföra.

Jag pratar om anteckningsboken. Det finns digitala lösningar men boken är det bästa alternativet för den kan fyllas skisser, texter, ord, pilar och oändligt med post it-lappar. Med andra ord är det brainstorming som är utspritt över tiden.

Men vad exakt ska den fyllas med? Det kan vara en scen ur en film som väckte en tanke eller färgerna på en tröja som skulle passa bra på en produkt. Ett ord som kan bli något annat i framtiden. Inspiration från en föreläsning eller en rolig tv-reklam som skapar glädje. Skriv ner allt, rita och klottra. Det är din bok och du bestämmer över innehållet.

Det viktigaste av allt är dina egna idéer. En idé kan komma när som helst och den kan vara konstig men anteckna den ändå. Den kan komma till nytta en dag. Anteckningarna på sidan 2 kan kombineras med den på sidan 57 och tillsammans skapa en helt ny produkt. Ju fler fyllda sidor desto mer att inspireras av när det verkligen behövs. Alla har någon gång haft en svacka, brist på både motivation och inspiration, då gör anteckningsboken entré och kanske räddar dagen.

Min anteckningsbok är fylld med egna idéer, små som stora, och inspiration från saker och personer. Det kan vara i form av en skiss, text eller enstaka ord. Jag använder även appar som Google Keep för snabba idéer men boken är mitt ultimata arkiv. När jag är osäker på nästa steg så bläddrar jag igenom den och ofta kommer även nya idéer upp som också antecknas.

Det är aldrig försent att börja spara ner sina idéer så hitta det sätt som passar dig bäst. Om du har en egen metod så tveka inte att dela med dig så andra kan ta lärdom och utvecklas som entreprenör.

Av: Therese Ebberstein

Therese frilansar som grafisk formgivare och illustratör under namnet Ebberilla. Hennes verk har stor variation och olika stilar. Det är allt från logotyper, bokomslag, till både lekfulla och realistiska illustrationer. Besök www.ebberilla.se för mer information.