Bli rekryterarens förstaval

Här kommer några tips för dig som söker ditt nästa steg i karriären. Hur blir du rekryterarens favorit? Har du funderat på det? Allt handlar om att stå ut från mängden på ett positivt sätt. Du kanske önskar att det fanns EN gyllene action och sedan är jobbet klart. Tyvärr inte. Det är detaljerna som avgör, men egentligen är det inte jättesvårt.

Rekryterare och chefer vill få förtroende för dig som person. Det är först då du kan bli headhuntad eller få intervjuer för tjänster där du är den enda kandidaten. Som Elon Musk säger:

“I hate when people confuse education with intelligence, you can have a bachelor’s degree and still be an idiot”.

Det är exakt så. Du måste komma med något mer än en signatur på ett papper som säger att du teoretisk sett borde vara bra på något.

Nedan följer 4 viktiga personliga drag som står ut från mängden och gör dig till favorit:

• En person som tror på och kan förklara sin egen förmåga.

• En person som sätter kunden i centrum, förstår deras behov samt kan beskriva hur dem själva är lösningen.

• En person som är en optimal anställd. Personen tar ansvar för leveranser, tar initiativ, är problemfri, prestigelös, omtyckt av kollegor, bidrar i ett team, etc.

• En positiv person med intressant personlighet och mycket eget driv.

Av: Emma

Vill du ha fler råd som gör ditt nästa karriärsteg enklare; följ då Jobbsökartips på Instagram. Där erbjuds även 1:1 coaching som resulterar i en säljmaskin och motorväg till nytt jobb.